Autor: Dnevnik

Novi Sad
29.09.2023.
08:08 > 08:08
Stariji učenici koji su pretukli mlađe učenike Poljoprivredne škole s domom učenika u Futogu snosiće posledice nakon istrage i najverovatnije će biti izbačeni.
  • Mjari

    29.09.2023 14:25
    @novosađanin
    Iz licnog iskustva ne bih rekla da je tako... u osnovnoj skoli sam bila odlican djak, i Poljoprivredna skola mi je bila prvi i jedini izbor. Zavrsila je i zivela u djackom domu u Futogu sve 4 godine. Upisala je ja, kao i mnogi drugi djaci iz ljubavi prema poljoprivredi, prirodi, biljkama i zivotinjama. Najlepsi period odrastanja sam tamo provela, stekla prijatelje za citav zivot.

    Nije zahvalno tako generalizovati, kao sto vi generalizujete, jer ima dece koja i dalje upisuju tu skolu iz ljubavi prema gore navedenom.

    A sto se tice nasilja, izuzetno ga osudjujem, bilo gde, a ne samo u domu, skoli itd. Niko svakako ne bi trebalo tako da se ponasa, i ova deca bi trebalo da budu sankionisana na odgovarajuci nacin. A i Gagic bi trebao da se zapita gde je pogresio i sta u vodjuenju doma/skole ne radi kako valja.

    PS: Kad zivimo u nasilnickoj drzavi, nista me vise ne iznenadjuje...nazalost.
  • Svetlana

    29.09.2023 12:12
    @Pitam
    Ljuti ste. I ja sam ljuta i potpuno vas razumem. Želim samo da kažem da izbacivanje deteta iz škole nije rešenje. Ponašanje tih starijih učenika je očajno, što znači da su sigurno do sada imali neke ispade. Ne ovakve i ne ovom silinom ali potpisujem da se u prethodnim slučajevima nije dobro radilo na merama u cilju sprečavanja vršnjačkog nasilja i na njihovoj primeni.
    Kada dete ispadne iz sistema ono više nikome ne pripada. Samo ulici. To je jako strašno i opasno prvo po dete a potom potencijalno za sve.
  • novosađanin

    29.09.2023 10:56
    Odlična baza
    Uzgred, ta škola je oduvek bila poznata po tome što su se upisivali uglavnom učenici sa odličnim uspehom u osmogodišnjoj. ;)
    Nakon toga na listi su zanatske pa onda Hemijsko-tehnološka. ;)
  • Pitam

    29.09.2023 09:34
    Kada ćete direktori obavljati svoj posao?ako niste spremni za taj poziv propustite nekom drugom,zar niko nije video dvadeset divljaka na jednoga ,gde su kamere ,gde je čuvar,slažem se možda i taj dječak nije bio bezgrešan ali ovo nema nikakvog smisla ,zar treba još neko dete život da izgubi ,i šta sada ovi će dobiti ukor i idemo dalje ,svi koji su sudjelovali u tuči momentalno ispis iz škole.
  • KiZa

    29.09.2023 08:59
    "...jer smo tu 24 sata uz njih i uvek gledamo da ih zaštitimo"...reče i ostade živ.
  • Komsa

    29.09.2023 08:24
    da li imas moralnu odgovornost i da podneses ostavku ili i za to treba da pitas sns i vodju?
    sram da vas bude.
    to maltretiranje nije prvo.
    ko zna sta vam se sve desava u domu.
    jako smo besni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna